اهمیت دادن به دندانها از زمان نوزادی

دندانهای دائمی بزرگسالی در امتداد دندانهای کوچک دوران نوزادی رشد خواهند کرد. و وجو اختلال در دندانهای شیری باعث جلوگیری از رشد مطلوب دندانهای اصلی خواهد شد. عدم مراقبت از دندان های نوزادی همچنین ممکن است باعث بروز مشکلاتی چون عفونت و مشکلات گفتاری نیز شود. توصیه پزشکان به خانواده ها این است که نوزادان خود را در اولین سال از تولد نوزاد یا زودتر چنانچه دندان های او قبل از یکسالگی بیرون بیاید نزد دندان پزشک برده تا معاینه شود. دیگر مطلب حائز تاهمیت آن است که به محض مشاهده سر زدن دندان یا دندان های نوزاد آنها را هر روز با استفاده از یک مسواک سر کوچک و نرم (مسواک مخصوص نوزادان) و آب دو بار در روز ترجیحا بعد از صبحانه و قبل از خواب تمیز کرده و از خارج بودن خرده های غذا اطمینان حاصل نمایید. به خاطر داشته باشید در این تایم استفاده از خمیردندان ممنوع می باشد.

 

روشهای تعلیم مسواک زدن به کودکان تازه متولد شده

– مسواک زدن به بچه های 2 تا 3 ساله باید توسط والدین صورت بگیرد. تا زمانیکه سطح هماهنگی و توجه به جزئیات موردنیاز برای مراقبت بهتر از دهان و دندان در کودک افزایش یابد.

در سنین 2 و 3 سالگی تلاش شود تا کم کم مسواک زدن را به او بیاموزید. بدین منظور خودتان مسواک زدن دندان های او را امتحان کنید سپس کاری را که انجام داده اید مجدد برای او تکرار کنید ساده ترین راه برای مسواک کردن دندان های کودک این است که او را در بغل خود نشانده و سر کودک را روی آرنج دست به شکل خم شده نگه دارید. یک مسواک سر کوچک و نرم مو نایلونی که با توجه به سن کودک برای او مناسب است انتخاب نموده، سپس به آرامی مسواک را داخل دهان او کرده به سرعت دندان های کوچک او را بشوئید. بهتر است این کار دو بار در طول روز انجام شود. اولین مرتبه پس از خوردن صبحانه و در مرتبه دوم بعد از ظهر پس از خوردن آخرین نوشیدنی. ممکن است حین این کار کودک با مسواک بازی کند، آن را بجود و کارهایی از این دست؛ ولی شما مانعش نشوید. فقط در نهایت به آرامی سر او را به سمت عقب خم کرده و به کار مسواک زدن ادامه دهید.

مثل زمان غذا دادن بهتر است در تایم مسواک زدن هم با کودک بازی کنید و سعی نکنید به زور دهان کودک را باز کنید. به او تایم دهید تا با مسواک ارتباط برقرار کند. همینطور دادن جایزه پس از همکاری کردن او برای مسواک زدن میتواند ایده ای بسیار موثر باشد.

لازم به ذکر است حجم خمیردندان به اندازه دو سوم سطح مسواک کافی می باشد. میزان فلوراید داخل خمیردندان کودکان نسبت به بزرگسالان کمتر است؛ لذا از خمیردندان مخصوص کودکان استفاده کنید. استفاده زیاد از خمیردندان منجر به ایجاد لک در دندانها می شود. لذا به کودکان یاد دهید که باقیمانده خمیردندان را در دهانش نگه ندارد و به بیرون بریزد.

آغاز تدریجی برای مسواک زدن برای کل دندانها و تمامی سطوح آن از همین دوران آغاز می شود. برای اینکار کل سطوح دندان ها را با مسواک پوشش دهید و در تایمی که مشغول مسواک کردن دندان های او هستید با او گفتگو کنید و تمامی مراحل انجام این کار را با صدای بلند برایش شرح دهید.

کمک کردن به کودک برای مسواک زدن تا سن 7 سالگی میتواند ادامه داشته باشد ولی در این دوره سنی تلاش کنید مسئولیت مسواک زدن را با ملایمت به او واگذار کنید. پشت سر کودک خود روی زمین بنشینید و از او بخواهید دراز کشیده و سرش را در دامان شما بگذارد به این ترتیب شما می توانید تمام دندان های او را ببینید و به راحتی به دندان های بالا و پایین او تسلط پیدا کنید. زمانیکه سرش را چرخاند یا به اصطلاح لول خورد مسواک را در دهانش در همان مسیر حرکت دهید. در ذهن داشته باشید که شرایط مساعد برای مسواک زدن باعث می شود تا کودک شما به این کارعلاقه نشان داده و این کار را تقلید کند پس تلاش نمایید وقتی که خودتان هم مسواک می زنید کودکتان همراه شما باشد و به شما نگاه کند.

به گفته برخی از پزشکان و روانشناسان، پخش کردن آهنگ مورد علاقه کودک در هنگام مسواک زدن میتواند کمک بزرگی برای همکاری کردن او با این اتفاق شود.

همینطور عنوان شده است که در سنین بالاتر اجازه دهید فرزندتان به انتخاب خودش رنگ مسواکش را تعیین کند. این کار به میزان زیاد، در داشتن حس شادی هنگام مسواک زدن موثر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *