معمولا برای خانم های باردار مواردی وجود دارند که هیچکس در مورد آنها توضیحی نداده و حتی در کتاب های پزشکی هم به آنها اشاره ای نشده است.

معمولا خانمهای باردار قبل از تولد فرزندشان چیزهایی در مورد شیردادن و مشکلات مربوط به آن نظیر زخم شدن و ترک برداشتن نوک پستانها و حتی خونریزی احتمالی شنیده اند. ولی مواردی وجود دارند که هیچکس درمورد آنها توضیحی به شما نداده و حتی در کتاب های پزشکی هم به آنها اشاره ای نشده است. نکات زیر شامل تجربیات شخصی یک مادر بعد از زایمان هستند. 

1.درد همیشگی سینه ها: گاهی اوقات درد سینه ها بعد از زایمان به طرز وحشتناک و غیرقابل تحملی افزایش می یابد. خوشبختانه پستان های من شیر زیادی تولیدی می کردند. خیلی از خانمها در روزهای ابتدایی بعد از زایمان شیر زیادی ندارند یا اصلا سینه آنها شیری تولید نمی کند. اما اگر سینه شما شیر زیادی تولید می کند، اگر هرچند ساعت اقدام به دوشیدن آنها نکنید، سینه هایتان با درد زیادی روبرو می شوند. دراین حالت همچنین دوش آب داغ و کمپرس گرم و ماساژ مرتب و پیاپی هم بی تاثیر نیست.

2.دوشیدن شیر و اهمیت سایز درست شیردوش: بعد از دو هفته از دوشیدن پستانها، متوجه جوش هایی روی سینه هایم ( در قسمتی که شیردوش با پوست تماس داشت) شدم. سعی کردم بعد از هرنوبت استفاده ، آن قسمت از پوستم را استریلیزه کنم و کرم مخصوص ضد جوش روی پوستم بزنم ولی بازهم جوش ها از بین نرفتند. بعد از مدتی متوجه شدم شیردوشی که استفاده می کردم خیلی کوچک بوده است. به محض اینکه سایز آن را تغییر دادم، همه جوش ها پاک شدند.

3.احتمال موثر نبودن شیردوش. این کشف جالبی بود. هیچکس به من نگفته بود که شاید بدن من به شیردوش سازگاری نداشته باشد. به خصوص که برای مدت یک ماه با این شیوه شیر اضافی را استخراج می کردم و هیچ مشکلی نداشتم. در جایی خواندم که این اتفاق عجیب نیست و ممکن است برای خیلی ها رخ دهد. با اینکه توصیه شده بود در زمان شیردوشیدن، سینه هایم را ماساژ دهم، سینه های من به حدی کوچک بودند که شیردوش تقریبا تمام سینه ام را می گرفت و اگر آنها را ماساژ می دادم، عمل مکیدن از بین می رفت. دراینجا بود که با دست شیردوشیدن را کشف کردم. این کار امکان تولید بیشتر شیر تا پنجاه درصد را فراهم می کرد. هیچ راهی بهتر از دوشیدن شیر با دست نیست. به خصوص که بدن خانم ها با یکدیگر فرق دارد.

4. دوشیدن با دست. تصمیم گرفتم با دست سینه هایم را بدوشم. روزهای نخست کمی اشتباه و تمرین داشتم ولی در نهایت جایی که شیر راحت تر بیرون می آمد را پیدا کردم. اگرچه پوست روی سینه شما به حدی نازک است که دراثر دوشیدن مداوم اذیت می شود. بعد از مدتی نقاط تیره رنگی روی سینه ام پیدا کردم که شیر بیشتری داشتند.  این لکه های سیاه دفاع طبیعی بدن به فشاردادن این نقطه هاست که باعث تیرگی پوست می شوند. علاوه بر تیرگی، پوست کمی هم خشک و سخت می شود. کرم زدن مرتب برای مقابله با این خشکی خیلی کمک می کند ولی تیرگی پوست حتی بعد از متوقف شدن پروسه شیردوشی هم ادامه دارد. البته این اتفاق برای همه خانمها نمی افتد. خانمهایی که سینه های بزرگ و سطح بیشتری برای ماساژ دادن و استخراج شیر دارند، کمتر با این مشکل روبرو هستند ولی خانم هایی که سینه های کوچک دارند، اغلب دچار این مشکل می شوند. اما نگران نباشید. بعد از مدتی این سیاهی از بین می رود.

5. نگه داشتن شیر اضافه همیشه کار ساده ای نیست. فرزند من کمی زودتر از موعد مقرر به دنیا آمده بود و به همین دلیل پزشکان علاوه بر شیرمادر، مکمل غذایی دیگری برای او تجویز کرده و با شیشه به او شیر می دادند. بعد از یک ماه که از خروج او از بیمارستان می گذشت، دکتر گفت که برای رشد هرچه بهتر او باید میزان کالری خوراکی او را افزایش می دادیم و در نتیجه شیردادن من در طول روز به یک بار یا نهایتا دوبار کاهش یافت. هیچ چیز به اندازه نوزاد نمی تواند شیرپستان را به بهترین شکل استخراج کند. سینه های من بدون شیردادن، کم کم خالی از شیر شدند و خیلی ترسیدم.  البته مشاور راههایی را به من توصیه کرد که در حفظ شیری که داشتم موثر بود.

منبع:برترین ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *