مجبورش نکنید
تجربه های قبلی فرزندان حتی زمانی که خیلی کوچک بوده و با شیشه شیر تغذیه می شدند در میزان علاقه مندی اش به غذا خوردن موثر است؛ مثلا اگر در گذشته به زور به او غذا داده اید یا او را برای سریع غذا خوردن تحت فشار گذاشته ايد تعجبی ندارد که امروز از غذا خوردن بیزار باشد. پس در هیچ شرایطی به اجبار به او غذا ندهید. فراموش نکنید میزان غذایی که مصرف می کند در مقابل موضوع مهمتری مثل اینکه چه احساسی نسبت به غذا و غذا خوردن در تمام عمر خواهد داشت، اهمیت چندانی ندارد. گذشته از اين اجبار شما برای غذا خوردنش در مقابل بچه های دیگر می تواند تاثیر روانی منفی داشته باشد.
قضاوت نکنید
اگر کودکتان از خوردن ماده غذایی خاصی امتنا کرد مدتی از آن غذا استفاده نکنید و بعد از گذشت زمانی به شیوه جدید غذا را برای او آماده کنید. این کار خصوصا برای کودکان کوچکتر موثر است. نباید به خاطر غر زدن های او ماده ای را از زنجیره غذایی اش حذف کنید و نباید از ذائقه فرزندتان و بد خوراكيی هايش در مقابل دیگران صحبت کنید. با این کار شما به بی علاقگی اش نسبت به غذایی خاص دامن زده اید. به ياد داشته باشيد كه قضاوت شما راجع به ذائقه کودکتان به یک باور برای او تبدیل می شود.
جادوی رنگ ها
هیچ کس نمی تواند تاثیر رنگ در اشتها را انکار کند. استفاده از ظروف غذایی که رنگ های تحریک کننده مثل قرمز، زرد یا نارنجی دارند، می تواند اشتها برانگیز باشد. از سوي ديگر رنگی رنگی كردن خود غذا را هم از ياد نبريد. از سبزیجات رنگی برای دکور بشقاب فرزندتان استفاده کنید. گاهی کشیدن یک چشم و ابرو با سس گوجه و گفتن داستان هايی راجع به آن می تواند فرزندتان را سر شوق بیاورد. تنوع نداشتن غذا در بسیاری از موارد می تواند عاملی برای بی اشتهایی کودکان باشد.
وقتشناس باشید
غذای کودکتان را به موقع بدهید. اگر فرزندتان زیاد گرسنه شود میل بیشتری به خوردن غذاهای شیرین و مضر پیدا می کند و ممكن است به خاطر گرسنگی زیاد بهانههای الکی بگیرد. نزدیک وعدههای غذای اصلی از دادن میان وعده خودداری کنید تا اشتهای کافی برای خوردن غذای اصلی داشته باشد.
با خوش اشتهاها غذا بخورید
بچه ها از یکدیگر یاد میگیرند و اغلب بچه های بدغذا، وقتی در مهد با دوستان شان هستند از آنان تقلید می کنند. غذا خوردن در جمع خانواده و به صورت گروهی در ترغیب فرزندتان برای ياد گرفتن عادات غذايی درست نقش دارد. البته اگر می خواهید او را سر سفره ای که دیگران هم حضور دارند بنشانید، باید به جای مجبور کردن او به انتظار، خودتان سروقت پای سفره بنشینید و نباید هیچ گاه فرزندتان را به بهانه منتظر ماندن برای کسی گرسنه نگه دارید.
گولش بزنید
مواد غذایی را به مقدار کم به غذایی که دوست دارد اضافه کنید و کمکم مقدارش را افزایش دهید؛ مثلا اگر ماکارونی دوست دارد می توانید انواع سبزیجات را در آن استفاده کنید؛ یک بار با مرغ دفعه بعد با گوشت طبخ کنید و ماکارونی او را غرق در انوع مواد غذایی كنيد.
جایگزین پیدا کنید
با رعایت همه نکات گفته شده، اگر برای مدتی از خوردن ماده غذایی امتناع کرد از ماده های غذایی جایگزین استفاده کنید. مثلا می توانید آب میوه طبیعی را جایگزین میوه کنید یا اگر شیر نمی خورد از ماست و پنیر بیشتری استفاده کنید. تخممرغ، لبنیات و حبوبات جایگزین خوبی برای گوشت ها هستند. فهرستی از سبزیجاتی که دوست دارد تهیه کنید و به غذایش اضافه کنید تا به مرور به مصرف سبزیجات عادت کند اما نگذارید این روش به عادت غذایی همیشگی اش تبدیل شود. فرزند شما به همه موادی که گفته شده نیاز دارد.
با هم بپزید
هنگام طبخ غذا از فرزندتان کمک بگیرید و با کمی ابتکار و خنده هنگام طبخ لحظات شادی را برایش به ارمغان بیاورید. راجع به غذاها و مواد اولیه غذا با او صحبت کنید. به او اجازه دهید تا برخی چاشنی ها را به غذا اضافه کند. استشمام بوی غذا برای همه اشتها برانگیز است، پس به جای از بيرون غذا گرفتن، با هم آشپزی كنيد و خانه را از بوی غذا پر كنيد.
بگذارید خودش غذا بخورد
اگر فرزندتان به تازگی شروع به غذا خوردن کرده، تکههای کوچک غذا را برایش آماده کنید و بگذارید تا خودش لذت خوردن غذا را تجربه کند؛ اما در عین حال بر او نظارت داشته باشید تا مشکلی پیش نیاید. از ایمنی غذا و اینکه دانه یا استخوانی در غذایش نیست، مطمئن شوید و غذا را تست کنید تا خیلی داغ نباشد. اگر کمی کثیف کاری کرد، به او سخت نگیرید. او سعی میکند تا تطابق کافی بین انگشتان و دهانش ایجاد کند؛ پس به او فرصت دهید تا آرامآرام یاد بگیرد.