خواص پوره میوه

شكي نيست كه خوردن انواع ميوه تاثير بسزايي در سلامت و تندرستي دارد. به همين دليل همان قدر كه خوردن ميوه براي بزرگسالان لازم و ضروري است، در كودكان هم اهميت دارد. كودكان هم بايد روزانه 2 تا 5 واحد ميوه دريافت كنند، چون اين گروه غذايي بخشي از نياز آن‌ها را به مواد معدني و آنتي‌اكسيدان‌ها تامين مي‌كند.

خوشبختانه چون اغلب ميوه‌ها خوشرنگ و خوشمره هستند و طعم شيرين دارند، مورد علاقه اغلب كودكان هستند. بنابراين به راحتي مي‌توان با توجه به خواص ويتاميني، معدني و نيازهاي سني كودك، آن‌ها را وارد برنامه غذايي كودك كرد اما نكته اينجاست كه مصرف اين گروه غذايي در ميان كودكان بايد با رعايت اصولي همراه باشد تا براي كودكاني كه سيستم گوارش حساسي دارند، مشكلي ايجاد نكند.

كودكان از زمان تولد تا 6 ماهگي تنها نياز به شير مادر دارند. از 6 ماهگي و با آغاز تغذيه تكميلي كه نوع غذا خوردن كودك از حالت مايع به لعابي، پوره، پوره سفت و غذاي سفره تغيير مي‌كند، تغييرات تكاملي براي دريافت مواد‌غذايي در كودك ايجاد شده و بنابراين تنوع مصرف خوراكي‌ها هم شروع مي‌شود اما اين تنوع با مقدار كم يعني يك قاشق مرباخوري شروع مي‌شود و تا 12 قاشق مرباخوري مي‌رسد تا بدن نوزاد آنزيم لازم براي هضم را داشته باشد. از آنجا كه ممكن است كودكان زمينه حساسيت به ميوه داشته باشند، بايد مصرف را با ميوه‌هايي شروع كرد كه زمينه ايجاد حساسيت ندارند.

با توجه به اين‌كه كم‌خوني فقر آهن يكي از مشكلات تغذيه‌اي كودكان است و يكي از دلايل اصلي آن استفاده از برنامه غذايي نادرست است، انتخاب ميان‌وعده مناسب مانند انواع پوره ميوه مي‌تواند موجب افزايش آهن دريافتي شود. بهترین زمان براي خوردن پوره ميوه وقتي است كه معده كودك خالي باشد. علاوه بر اين، بهترين زمان خوردن پوره ميوه در صبحانه است. به جز صبحانه، ميان وعده‌ها بهترين زمان استفاده از پوره ميوه هستند.به خاطر داشته باشيد كه بايد هنگام خوردن پوره ميوه در ميان وعده به زمان صرف وعده اصلي دقت شود و دست كم 90 تا 120 دقيقه تا وعده اصلي فاصله داشته باشد. درمورد كودكاني كه به كودكستان مي‌روند، مصرف پوره ميوه‌هايي مانند سيب مي‌تواند در جبران افت قند خون نيز بسيار مفيد باشد. به اين ترتيب به قدرت يادگيري آن‌ها كمك كرده و آن‌ها با نشاط بيشتري بازي مي‌كنند.

بهترين ميوه‌‌اي كه در چند هفته ابتدايي آغاز تغذيه تكميلي مي‌توان وارد برنامه غذايي كودك كرد، آبميوه رقيق است كه به‌تدريج به غلظت آن افزوده مي‌شود. در مورد سبزي‌ها هم بهتر است تغذيه با آب هويجي كه با آب سيب مخلوط شده آغاز شود. به‌تدريج و با بزرگ شدن كودك مي‌توان ميوه‌ها را به‌صورت پوره و بعد تكه‌هاي كوچك در روند افزايش جويدن و بلعيدن وارد برنامه غذايي كودك كرد. آخرين ميوه‌اي كه در اين روند بايد وارد برنامه شود، مركبات است، زيرا مركبات ممكن است حساسيت‌زا باشند. تنها انتخاب موجود در ميان مركبات آب ليمو شيرين است كه ميزان حساسيت‌زايي آن از ديگر انواع مركبات كمتر است.

ميزان مصرف ميوه نه در ميان كودكان و نه در ميان بزرگسالان واحد دقيقي ندارد. كودك در يك سالگي روزانه هزار كيلوكالري دريافت مي‌كند و به ازاي هر سال، 100 كيلوكالري بر ميزان دريافت انرژي‌اش افزوده مي‌شود كه 50 تا 60 درصد از اين انرژي از طريق منابع قندي مركب، 15 تا 20 درصد از طريق پروتئين‌ها و بقيه از طريق چربي‌ها بايد تامين شود. بنابراين بخشي از قند دريافتي را مي‌توان به‌صورت پوره ميوه به كودك داد.

به هر حال مصرف ميوه بايد به حدي باشد كه كودك دچار مشكل نشود. نكته قابل اهميت آن است كه بايد از دادن نوبرانه‌ها به كودكان اجتناب كرد چون ممكن است سمپاشي آن‌ها درست انجام نشده باشد و ايجاد مسموميت كند.

پوره هلو

پوره هلو، مغذی و خوش طعم و سرشار از مواد معدنی، آهن و ویتامین‌ها به خصوص ویتامین‌های A ,B1 ,B2 است. مواد قندی هلو ترشحات هاضمه را تقویت می‌کند و هضم غذا را آسان می‌سازد. پوره هلو خاصیت ملین بودن دارد و به لحاظ داشتن سلولزهای نرم، مواد قندی و نشاسته‌ای آن به راحتی در معده هضم می‌شود.

 پوره سیب

یکی از بی‌نظیرترین میوه‌ها از لحاظ خواص جهت مصرف روزانه سیب است؛ وجود پکتین، انواع املاح معدنی و ویتامین‌ها سبب می‌شود که استفاده از آن در تنظیم حالت مزاجی کودکان بسیار مفید باشد.

پوره سیب منبع خوبی از فیبر محلول است که به کاهش اختلالات روده کمک می‌کند؛ این میوه چربی و سدیم ندارد و سرشار از ویتامین‌های گروه B است که در حفظ سلول‌های قرمز خون و سیستم عصبی موثر است.

 پوره آلو

پوره آلو سرشار از مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، مس و پتاسیم است. این ماده غذایی دارای روی و آهن و مقداری کلسیم است. آلو سرشار از ویتامین  C , A , K می‌باشد و دارای مقادیر فراوانی از نیاسین، ریبوفلاوین و تیامین است.

پوره آلو ملین، صفرا بر، رافع عطش، دافع بلغم و تب بر است و در درمان برفک دهان کودکان بسیار موثر است.

 پوره هویج و برنج :

این محصول همان کاریل است که پیش از این به کشور وارد می‌شده است، پوره هویج و برنج دارای آهن و ویتامینA  بسیاری است و به علت وجود برنج که حداقل آلرژی را برای کودکان ایجاد می‌کند، ماده غذایی مفید و مناسبی برای آنان خواهد بود. وجود مقادیر زیاد پکتین و الکترولیت در این محصول باعث شده است که به عنوان غذای اصلی کودکان مبتلا به اسهال تجویز گردد. پوره هویج و برنج برای تقویت سیستم ایمنی و رشد سلول‌های کودکان بسیار موثر است.

لیست برند های پوره میوه موجود در فروشگاه نی نی سلامت:
هیپ
هرو بیبی
بلدین
میلوپا
ببلاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *