هنگام رفلاکس نوزاد والدین گاهی دستپاچه شده و فکر می کنند فرزندشان در خطر است. گرچه که نباید این اتفاق را امری ساده تصور کرد، اما با اقدام صحیح و سریع شما، هیچگونه مشکلی متوجه او نخواهد شد و به راحتی این امر را میتوان مدیریت کرد.

در زیر به تعدادی از اقداماتی که در زمان رفلاکس نوزاد باید انجام دهید اشاره می کنیم :

 

1- وقتی فرزندتان دچار رفلاکس شد، باید او را روی سطح شیب دار بخوابانید. برای همین بهترین راه قراردادن کامل او روی بالش نرم است.

 

2- زاویه ای که باید نوزادتان را در آن حالت بخوابانید 30 درجه و به پهلو هست. البته که نباید به پهلو کردن نوزاد به اجبار باشد، چون گاهی همین کار باعث برگشتن نوزاد با صورت روی بالش شده و متاسفانه منجر به خفه شدنش می شود.

 

3- به پشت خواباندن و رها کردن نوزاد حتی برای لحظه می تواند اتفاق ناگواری را برای او رقم بزند. چون این حالت در کسی که دچار رفلاکس شده بی قراری می آورد و تکان خوردن های بچه جهت خروج از این بی قراری همان مورد بالا که ذکر شد را ممکن است حادث شود. برای همین حضور مستمر شما در کنار فرزندتان همواره الزامی است.

 

4- برخی مادران تصور می کنند زیاد شیردادن به بچه موجب تسریع در بزرگتر شدن او می شود. این تفکری ساده انگارانه و غلط است که جز اذیت شدن بچه هیچ فایده دیگری ندارد. بجای دادن حجم زیاد شیر در یک مرتبه، غذا دادن به نوزادتان را هر 2 ساعت یکبار تمدید کنید و از حجم آن بکاهید.

 

5- از آروغ زدن نوزاد، یک مرتبه در حین شیر خوردن و یک مرتبه در پایان آن غافل نشوید. برای انجام این کار می توانید کمرش را به سینه‌تان بچسبانید، یک دست را زیر باسن و دست دیگر را روی سینه‌اش بگیرید و حتی برای مدت زمان 10 دقیقه آرام راه بروید. ضمنا بهتر است بدانید که برای جلوگیری از رفلاکس پس از شیرخوردن نوزادتان، او را برای حدودا 20-30 دقیقه به طور عمودی نگهداری کنید تا هضم کردن شیر برایش آسان تر شود و غذا به سمت بالا برنگردد.


6- مادرانی که خودشان به فرزندشان شیر می دهند باید مراقب باشند در طول دوره شیردهی، از خوردن قهوه، چای، فلفل و آویشن خودداری کنند چون اثر آن در شیری که میدهند پدیدار شده و نوزاد دچار ریفلاکس می شود.

 

7- به نوزادتان در حالت خوابیده شیر ندهید. او را در وضعیت نیمه نشسته قرار دهید و تا پایان شیردهی، این وضعیت را حفظ کنید. خوابیده شیر خوردن حتی بیشتر از بلافاصله خوابیدن بعد از شیردهی می‌تواند به نوزادتان آسیب بزند.

 

8- یکی از دلایلی که زیاد مورد توجه قرار نمی گیرد اما در تمامی ارکان رشد و نمو کودک نقش اساسی را بازی می کند، موضوع نگرانی و اضطراب است. اگر هنگام شیردادن به نوزاد مادر یا محیط اطراف دارای عوامل و نشانه های اضطراب باشد همین مورد به فرزند نیز منتقل می شود و در ساده ترین حالت منجر به رفلاکس در وی خواهد شد. لذا همواره باید محیط زندگی برای این فرشتگان آرام و دلنشین باشد.

 

9- برخی مادران از شیر گاو تغذیه می کنند. در بسیاری از موارد دیده شده که این مورد برای نوزاد موجب سختی در هضم و رفلاکس می شود. بهتر است مادران در دوره شیردهی شان شیرگاو را مصرف نکنند.

 

10- برای این مشکل یکی از مهمترین فاکتورها، فاکتور صبر است. اگر به دستورات پزشک به طور کامل گوش می دهید و فرزندتان هنوز رفلاکس دارد نیاز است حداقل بین 3 تا 6 ماه صبر کنید. تجارب نشان داده است که در این بازه زمانی میزان رفلاکس کودکان به میزان قابل توجهی کم شده و نهایتا تا 6 ماهگی به طور کامل قطع می شود.

تهیه شده: نی نی سلامتninisalamat.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *